full screen background image

Vaccinarea copiilor împotriva bolilor infecţioase

vaccinare     Imunizarea copiilor cu vârsta până într-un an restanţieri la administrarea vaccinurilor care-i protejează de bolile infecţioase se va realiza de săptămâna viitoare, a informat conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Responsabilii instituţiei au anunţat că ministerul de resort a reuşit să dezamorseze criza provocată de lipsa serului în teritorii, prin noi achiziţii. Astfel, o tranşă de 6.800 de doze de vaccin hexavalent care previne difteria, tetanosul, tusea convulsivă, hepatita B, Haemophilus influenzae tip B şi poliomielita a fost livrată în judeţ. Serul se injectează sugarilor între 2 şi 6 luni, iar cantitatea primită de DSP Suceava asigură necesarul pentru trimestrul II.

În depozitele DSP a ajuns şi vaccinul pentavalent, utilizat pentru imunizarea bebeluşilor contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale, peste 7.000 de doze de ser fiind repartizate judeţului Suceava de ministerul de resort. Totodată, a fost asigurat şi necesarul de vaccin Priorix, contra rujeolei, rubeolei şi oreionului, care se inoculează la vârsta de 1 an, la nivelul DSP fiind disponibile circa 3.000 de doze.

comments

comments




Leave a Reply

avatar