full screen background image

Peste 3.200 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare

elevi     Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat, până joi la ora 20.00, un număr de 3.231 de cereri introduse în a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2013-2014. Dintre acestea, 2.560 reprezintă cereri pentru copiii care împlinesc 6 ani până la 1 septembrie 2013, iar alte 671 pentru aceia care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2013.

În aplicaţia de înscriere online au fost introduse până în prezent 44 de cereri, dintre care 24 au fost validate la secretariatele unităţilor de învăţământ.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, le recomandă tuturor părinţilor să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare în perioada alocată celei de-a doua etape, 8-17 mai. Ministrul le precizează părinţilor să completeze pe formularul de înscriere nu doar o opţiune, ci trei, pentru a elimina riscul ca o parte dintre copii să rămână nedistribuiţi şi în a această etapă, se arată în comunicat.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare este destinată copiilor care fie nu au fost înscrişi în prima etapă, fie nu au putut fi repartizaţi pe locurile pentru care au optat. Opţiunile pot fi făcute numai pentru acele unităţi de învăţământ unde mai există locuri disponibile, conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti.

comments

comments




Leave a Reply

avatar