full screen background image

O nouă fabrică la Jucu

de longhi     Compania italiană DeLonghi îşi face a doua fabrică la Cluj, după ce, anul trecut, a deschis prima sa unitate de producţie pe platforma fostei fabrici Nokia. Italienii vor să înceapă lucrările în vară pentru noua investiţie.

Nouă fabrică, ce va fi ridicată în parcul industrial Tetarom 3, va produce subansamble pentru expresoare de cafea. Deocamdată, italienii produc de două luni, în fosta hală Nokia, expresoare de cafea super-automatizate pentru uz casnic. Tot atunci au făcut şi primele angajări: 100 de muncitori.

Compania îşi propune să aibă cel puţin 600 de angajaţi şi spune că va investi, în dotarea halelor de la Jucu, 30 de milioane de euro.

Italienii sunt optimişti că vor avea succes cu proiectul celei de-a doua fabrici, chiar dacă termenele iniţiale estimate au fost decalate. Activitatea ar fi trebuit să înceapă anul trecut, dar lucrările s-au amânat în aşteptarea aprobării unor ajutoare de stat.

Fabrica De Longhi produce electrocasnice, în special, pentru ţările Europei Centrale. Compania are peste 7000 de angajaţi în cele 13 fabrici pe care le deţine.

comments

comments




Leave a Reply

avatar