full screen background image

ACET, în impas din cauza banilor nerecuperaţi de la consumatori

acet suceava     Societatea ACET Suceava se află într-o situaţie economică dificilă, fiind chiar în pericol de insolvenţă.

Restanţele pe care le are de încasat de la Termica afectează investiţiile la reţelele de apă şi canalizare aflate în derulare în municipiul Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că sunt speranţe ca Primăria să primească un credit guvernamental de 12 milioane de lei pentru stingerea datoriilor către ACET şi Termica: “Se fac, în continuare, eforturi pentru găsi soluţii de finanţare din partea Primăriei, care este cea care, practic, gestionează Termica. Tot Primăria municipiului Suceava are o pondere foarte mare în structura acţionariatului de la ACET şi sunt convins că, în perioada următoare, Suceava, ca municipalitate, va putea obţine un credit, la nivel guvernamental, potrivit OG nr. 13, finanţare prin intermediul căreia va fi stinsă şi o parte din datoriile Termica la ACET”.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că municipalitatea va face tot ce este posibil pentru achitarea datoriei Termica către ACET: “Vom face tot posibilul să asigurăm surse de finanţare, întrucât în alte condiţii, riscăm blocarea POS-Mediu, în valoare de peste 20 de milioane de euro. Sperăm ca, în această lună, să mai plătim măcar 10 miliarde de lei vechi, în aşa fel încât, în jumătate de an, să stingem datoria Termica către ACET şi să putem asigura condiţii pentru implementarea corectă a acestui proiect la nivel judeţean”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar