full screen background image

Liderii USL Suceava se contrazic pe tema ACET

acet suceava     Co-preşedintele liberal al USL Suceava, Alexandru Băşanu a declarat în această dimineaţă că  societatea ACET are probleme în acest moment din cauza SC Termica. Societatea de termoficare are datori foarte mari către operatorul de apă-canal,iar dacă nu vor fi stinse, vor frâna ACET în atragerea de fonduri europene şi va fi un dezastru pentru judeţul Suceava.

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băşanu: “ACET-ul are probleme în acest moment, cu toate că a avut o activitate performantă la atragerea de fonduri europene. ACET are probleme din cauza Termica, pentru că Termica are datorii foarte mari către ACET, iar în momentul de faţă, aceste datorii, dacă nu se vor stinge, vor frâna posibilitatea de atragere de fonduri europene, ceea ce ar fi un mare dezastru pentru judeţeul Suceava.”

De cealaltă parte, co-preşedintele social-democrat al USL Suceava, Cătălin Nechifor a declarat că ACET e o companie care are stabilitate financiară.  Potrivit acestuia, ACET are sume mari de recuperat de la Termica. Mai mult, a spus că a discutat şi cu primarul Lungu şi se fac eforturi pentru a gasi soluţii de finantare a Termica pentru plata datoriei.

Preşedintele PSD Suceava, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor: “ACET-ul este o companie care are în continuare stabilitate financiară. Are într-adevăr sume foarte mari de recuperat de la Termica Suceava. Este proactic al doilea creditor al Termica, asta înseamnă că, dacă vom ajunge în situaţia de insolvenţă, ACET-ul va fi într-o oarecare măsură favorizat, dar nu vrem să se întâmple acest lucru. Am vorbit şi cu primarul Ion Lungu, se fac în continuare eforturi pentru a găsi soluţii de finanţare din partea Primăriei, pentru că Primăria, practic este cea care gestioneză Termica, şi tot Primăria are o structură importantă în acţionariatul ACET-ului, şi sunt aproape convins de faptul că în perioada următoare Suceava, ca municipalitate, va putea obţine un credit la nivel guvernamental iar prin acestă finanţare vor fi stinse şi datoriile către ACET.”

Nechifor a mai declarat că situaţia financiară de la ACET nu este extraordinară şi compania nu are profituri uriaşe. Potrivit lui, municipalitatea suceveană este cea care trebuie să decidă dacă va salva Termica sau ACET-ul, într-o situaţie limită.

comments

comments




Leave a Reply

avatar