full screen background image

Înşelată cu 6.000 lei prin “metoda accidentul”

Mobil     Deşi poliţia a atras atenţia în nenumărate rânduri cu privire la modurile de operare folosite de escroci, fapt ce ar fi trebuit să pună în gardă cetăţenii, există încă situaţii în care credulitatea manifestată de unele persoane continuă să facă victime.

Ieri, în jurul orei 14.00, T.Elena, de 71 ani,  din municipiul Suceava a sesizat faptul că în data de 08.05 a fost înşelată prin telefon de o persoană necunoscută, care sub pretextul că fiul ei a avut un accident şi a accidentat un copil, a determinat-o să trimită suma de 6.000 lei, pe  numele M. Elena.

Din verificări a reieşit faptul că în 08.05.2013, în jurul orei 13.00, o persoană neidentificată a apelat numărul de telefon fix al lui T.Elena, s-a prezentat ca fiind avocat, a discutat şi a comunicat că fiul său a avut un accident şi se află internat în spital şi că a accidentat un copil. Acesta i-a comunicat că trebuie să trimită suma de 6.000 lei, pentru ca familia copilului  accidentat să nu depună plângere.
La solicitarea presupusului avocat care s-a prezentat fiind P.Andrei, reclamanta a trimis, mai multe sume de bani pe numele M.Elena, pe care i-a depus printr-o agenţie bancară, filiala Suceava.
Ulterior, contactându-l pe fiul său, reclamanta a realizat că acesta nu a fost implicat în nici un accident şi că de fapt este vorba de o înşelăciune.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de lucrători din cadrul Biroului investigaţii criminale Suceava în vederea identificării autorului şi soluţionării procedurale a cauzei.

Poliţia recomandă cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi să nu dea curs unor astfel de cereri.
O atenţie deosebită trebuie să o acordaţi si celor care se prezintă ca fiind prieteni cu o anumita ruda aflata în străinătate si doresc sa va predea un colet sau alte bunuri în schimbul unei sume de bani.
Nu daţi curs tuturor anunţurilor publicitare în care se prezintă oferte foarte avantajoase de servicii sau se oferă spre cumpărare bunuri a căror preţ este mult sub preţul pieţei.
Nu daţi curs mesajelor (SMS) primite pe telefonul mobil prin care se solicită efectuarea unor plăţi sau a reîncărcării cu cartele valorice în schimbul accesării unor potenţiale câştiguri în bani sau bunuri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar