full screen background image

Disponibilizaţii de la Oltchim vor primi venituri de completare

Oltchim     Persoanele disponibilizate de la Oltchim vor primi venituri de completare stabilite de Ministerul Finanţelor într-un plafon de 7 milioane lei, cei cu o vechime de până la 10 ani vor primi plăţile compensatorii pe parcursul unui an, iar cei cu vechime mare, pentru o perioadă de doi ani, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, joi, la o conferinţă de presă.

“Capacitatea Oltchim acoperă în medie 33% iar drepturile salariale au fost integral onorate, pentru întregul personal, deci pentru o capacitate de 100%, ceea ce înseamnă că din perspectiva drepturilor salariale şi ale revendicărilor salariale, acţionarul principal al Oltchim şi-a făcut datoria. Există mici perioade în care drepturile salariale vor intra la masa credală, cele pentru prima jumătate a lunii ianuarie. Prin Fondul de garantare pus la dispoziţie de Ministerul Muncii s-au plătit drepturile salariale retroactive, inclusiv pentru aprilie, iar prin Hotărâre de Guvern, în aplicarea OUG 36, Ministerul Finanţelor acordă pentru 2013 o sumă maximă de 7 milioane lei, adică într-un plafon de 7 milioane lei, pentru acoperirea veniturilor de completare”, a afirmat Varujan Vosganian.

Persoanele angajate cu o vechime de până la 10 ani vor primi venituri de completare pe un an, iar cele cu vechime mare, 25 de ani, pe doi ani, a precizat acesta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar