full screen background image

Recursul lui Cioacă, amânat pentru lipsă de apărare

Cristian Cioacă     Curtea de Apel Piteşti a amânat miercuri, pentru lipsă de apărare, judecarea recursului formulat de fostul poliţist Cristian Cioacă faţă de respingerea de către Tribunalul Argeş a cererii de revocare a arestării preventive.

Un nou termen pentru judecarea recursului a fost stabilit pe 10 mai, după ce s-a constatat că niciunul dintre avocaţii inculpatului nu se află în sală. Instanţa a mai decis ca, în cazul în care situaţia se va repeta la următorul termen, să fie desemnat un apărător din oficiu.

Avocata Crina Radu, care reprezintă interesele mamei şi fratelui Elodiei Ghinescu, părţi civile în procesul penal, şi-a exprimat surprinderea faţă de situaţia creată.

“Mă miră că s-a amânat pentru lipsă de apărare, având în vedere că în dosar au delegaţie patru avocaţi ai inculpatului. (…) Era în interesul lui Cristian Cioacă să se judece mai repede acest recurs”, a declarat Crina Radu.

Avocata părţilor civile nu a exclus posibilitatea ca amânarea să facă parte dintr-o strategie a apărării, care ar dori să invoce ulterior o prelungire nejustificată a stării de arest preventiv.

Tribunalul Argeş a respins pe 30 aprilie, cererea de revocare a arestării preventive formulată de inculpatul Cristian Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu. Cererea de revocare a arestării a fost motivată de apărare prin faptul că o parte dintre probele în baza cărora s-a luat măsura preventivă ar fi fost administrate ilegal.

Următorul termen pe fond în dosarul de omor este programat pe 28 mai, la Tribunalul Argeş.

comments

comments




Leave a Reply

avatar