full screen background image

Joburi pentru români plătite cu până la 7.000 de euro pe lună

medici     Danemarca, Suedia, Franţa şi Norvegia anunţă în reţeaua EURES posturi vacante pentru medici, lucrători în restaurante şi hoteluri sau în domeniul construcţiilor, salariile oferite putând ajunge la 7.000 de euro lunar, potrivit Mediafax.

Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în Danemarca, angajatorii având 21 de posturi pentru medici, dintre care cinci pentru radiologi şi câte două pentru specializările radiologie mamară, patologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, gastroenterologie, pulmonologie şi medicină internă.

“Locurile de muncă sunt în spitalele din cele cinci regiuni ale ţării. Se caută medici cu diverse specializări, cu experienţă în domeniul respectiv”, se arată în anunţul publicat în reţeaua europeană EURES.

Medicii care vor să lucreze în Danemarca trebuie să cunoască foarte bine limbă engleză sau germană. Salarizarea se va face conform contractului colectiv în domeniu, salariul de pornire în primele luni (când sunt programate şi cursuri de limbă daneză) fiind de aproximativ 6.000-7.000 de euro brut pe lună. Salariul va fi majorat în funcţie de calificare, experienţă şi funcţia ocupată.

Persoanele interesate să ocupe unul dintre aceste posturi vor beneficia de asistenţă pentru găsirea unei locuinţe, la îndeplinirea formalităţilor (obţinerea autorizaţiei daneze pentru medic specialist, permis de şedere etc.), la găsirea unui loc de muncă pentru partenerul de viaţă sau a unei şcoli pentru copii.

Contractele sunt pe perioadă nedeterminată, iar cei interesaţi pot aplica pentru aceste posturi până în 20 iunie, pe adresa health@workindenmark.dk. Solicitarea trebuie trimisă în engleză şi va cuprinde: CV, scrisoare de intenţie, certificatul medical de specialitate, scanat şi cazierul judiciar original, scanat.

În Suedia sunt oferite un post pentru medic reumatolog şi un altul pentru specialist în endocrinologie – diabet zaharat. Ambele posturi sunt pentru Spitalul judeţean Kalamar, care deserveşte aproximativ 140.000 de locuitori şi are relaţii foarte bune cu alte unităţi de reumatologie din regiune. Angajatorul nu specifică nici salariul oferit, nici perioada contractuală.

În Norvegia sunt anunţate două posturi de muncitor pentru o firmă mică de construcţii industriale şi agricole. Persoanele interesate trebuie să aibă certificat de calificare într-o meserie din domeniul construcţiilor, experienţă în muncă, să poată lucra în echipă şi să vorbească fluent limba engleză. Salariul oferit este cuprins între 21 şi 28 de euro de brut pe oră, în funcţie de experienţă şi calificări. Durata iniţială a contractului este de un an, cu posibilitate de angajare permanentă.

O altă ţară care are o ofertă foarte variată de locuri de muncă este Franţa. Un restaurant cu specific marocan din localitatea Divonne les Bains caută un bucătar pentru o perioadă de şase luni. Candidaţii trebuie să vorbească limba franceză, salariul oferit fiind de 2.200 de euro lunar.

Un alt restaurant, din Voiron, are disponibil un post de ajutor bucătar. Angajatorul solicită experienţă de trei ani în domeniu sau calificare, precum şi cunoaşterea limbii franceze. Salariul oferit este de 1.600 de euro pe lună, iar contractul este pentru şase luni.

În regiunea Les Avanchers-Valmorel, un restaurant caută, pentru o perioadă de trei luni, şef de sală, acesta urmând să fie plătit cu 1.830 de euro lunar. Pentru ocuparea acestui post angajatorul solicită experienţă în domeniu de doi ani sau calificare şi asigură locuinţă.

Un hotel din Annecy angajează un valet sau o cameristă care să aibă cel opuţin un an de experienţă. Perioada contractuală este de şase luni, iar salariul oferit de 9,5 euro pe oră.

Tot în Franţa se caută un mecanic de maşini agricole, în regiunea Laval-d’Aix. Candidaţii trebuie să aibă experineţă de cel puţin un an şi să vorbească limba franceză. Contractul este pentru perioadă nedeterminată, iar salariul este cuprins între 9,69 şi 10,70 euro pe oră.

În regiunea Rhones Alpes este disponibil un post de menajeră, îngrijire copil, pentru care se asigură cazare şi masă, salariul fiind de 13.000 de euro pe an. Angajatorul cere candidatelor să aibă experienţă cel puţin doi ani şi să vorbească limba franceză.

comments

comments




Leave a Reply

avatar