full screen background image

Incendiul de pădure de la Dornişoara a fost lichidat

incendiu Dornişoara     Paştele reprezintă pentru fiecare creştin momente înălţătoare de emoţie şi bucurie, prilej de sărbătoare, alături de cei dragi, în jurul mesei tradiţionale.
Îndeplinirea obiectivelor prioritare ale profesiei pentru care au optat –  salvarea semenilor şi bunurilor acestora – a făcut ca peste 500 de pompieri militari să-şi petreacă sărbătorile pascale la datorie, punând mai presus siguranţa comunităţii decât mediul familial.
Vineri, 3 mai a.c., în jurul orei 07.30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava a fost anunţat de izbucnirea unui incendiu de fond forestier la graniţa dintre judeţele Suceava şi Bistriţa, în zona denumită Piciorul Zgârciului, pe raza comunei Poiana Stampei.
Pentru recunoaşterea zonei de manifestare a incendiului, la faţa locului s-a deplasat un elicopter SMURD aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie, însoţit de un echipaj format din patru membri, sub directa coordonare a inspectorului şef, colonel Ion Burlui.
Intervenţia pentru localizarea şi lichidarea focului a continuat şi în zilele care au urmat, întrucât incendiul se manifesta neuniform, pe un versant cu o înclinaţie de circa 40 de grade şi o suprafaţă totală de aproximativ 40 hectare.
Complexitatea acţiunii a făcut ca, celor peste 420 de pompieri militari suceveni, să li se alăture efective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa, 81 de pompieri voluntari aparţinând de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă Prundu Bârgăului şi Poiana Stampei, 105 lucrători de la Ocolul Silvic Tihuţa-Colibiţa din judeţul Bistriţa, 34 militari din cadrul M.Ap.N. şi zece muncitori din cadrul unei societăţi comerciale.
Pe parcursul celor cinci zile, forţele angrenate au acţionat continuu, cu motopompe transportabile şi remorcabile, autocamioane de transport, motofierăstraie, mijloace de primă intervenţie şi un elicopter SMURD.
Misiunea continuă şi în prezent, zona fiind supravegheată pentru a preîntâmpina reizbucnirea unor noi focare de incendiu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar