full screen background image

Brânduşa Predescu, numită purtător de cuvânt al MAE

Brânduşa Predescu     Brânduşa Predescu, fost consul general la Munchen şi coordonator naţional privind Strategia UE a Regiunii Dunării, a fost numită în funcţia de purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, în locul secretarului de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga.

Brânduşa Predescu este diplomat de carieră, lucrând din 1993 în cadrul MAE, unde a deţinut mai multe funcţii în serviciul exterior, dar şi în Centrală, potrivit unui comunicat al MAE transmis MEDIAFAX.

Între 1997 şi 1999 a fost prim colaborator al Ambasadei României la Viena, a deţinut din 2000 funcţia de director al departamentului din MAE pentru Consiliul Europei şi Drepturile Omului, în 2001-2002 a condus Direcţia SUA şi Canada, între 2002 şi 2006 a fost prim colaborator al Ambasadei României la Berlin, între 2006 şi 2008 a revenit în Centrală unde a fost director pentru OSCE, Consiliul Europei şi Drepturile Omului.

Între 2008-2012 a deţinut funcţia de consul general al României la Munchen, după care a fost coordonator naţional al Strategiei pentru Regiunea Dunării.

comments

comments




Leave a Reply

avatar