full screen background image

15 hectare de pădure au ars în Vinerea Mare

incendiu pădure     O suprafaţă de 15 hectare de pădure a ars într-un incendiu de proporţii izbucnit vineri în zona Dornişoara, Ocolul silvic Tihuţa Colibiţa, a declarat şeful ISU Suceava, Ion Burlui, adăugând că în prezent focul a fost localizat şi se acţionează la lichidarea acestuia.

Pompierii militari intervin pentru incendiului izbucnit vineri dimineaţă la vegetaţia uscată şi extins la fondul forestier. Incendiul se manifestă neuniform la o plantaţie de molid aflată la 4-5 kilometri de drum.

Intervenţia este extrem de dificilă din cauza lipsei de apă, a terenului accidentat şi a drumului foarte greu accesibil. De asemenea, vântul puternic îngreunează intervenţia pompierilor şi favorizează propagarea focului.

Pompierilor militari de la Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc li s-au alăturat pompierii din Prundu Bârgăului – Bistriţa Năsăud, câteva zeci de militari de la Unitatea Militară din Prundu Bârgăului, aproximativ o sută de voluntari din comunele apropiate zonei de desfăşurare a incendiului, lucrători silvici suceveni, dar şi de la OS Tihuţa Colibiţa.

La faţa locului se află şi acţionează patru ofiţeri ISU, şeful ISU Suceava, Ion Burlui, aproximativ 40 de de subofiţeri şi circa o sută de pompieri militari.

Şeful ISU Suceava a survolat zona cu un elicopter SMURD pentru a obţine informaţii în legătură cu mărimea ariei de desfăşurare a incendiului.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar