full screen background image

“Inside Zone”, la Muzeul de Istorie Suceava

inside-zone     Muzeul de Istorie Suceava va găzdui vineri, 3 mai 2013, de la ora 16.00, un eveniment artistic organizat de gruparea de scriitori şi artişti suceveni intitulată Zidul de Hârtie, informează într-un comunicat de presă, Florin Dan Prodan, reprezentantul grupării.

Potrivit sursei citate, manifestarea va consta într-o întâlnire cu o parte din artiştii taberei internaţionale de creaţie InsideZone. Vor avea loc videoproiecţii şi o expoziţie cu unele dintre lucrările de grafică, pictură şi video realizate de artişti în România. Va urma un dialog cu invitaţii evenimentului, artiştii vizuali: Rebecca Chesney (Anglia), Sanne Kabalt (Olanda), Laila Seidel şi Anna Roberta Vattes (Germania).

În document se mai arată că, în final, Florin Dan Prodan şi George Serediuc vor prezenta şi citi din antologia de poezie Inside Zone, Zidul de Hârtie 2013, o carte-experiment realizată de cei doi membri ai Zidului de Hârtie împreună cu poeţii Cliff Forshaw (Anglia) şi Mathura (Estonia).

Antologia cuprinde poeme scrise de cei patru poeţi în Borsecul anilor 2009-2011, în timpul unor scurte tabere de creaţie organizate anual. Aproape pustiu şi plin de vechi şi frumoase vile şi clădiri în ruină, printre care miraculosul părea ceva foarte cognoscibil, peisajul aminteşte neaşteptat de mult de imaginile din capodopera cinematografică a lui Andrei Tarkovski, Călăuza. Poemele doresc să exprime în metafore o anumită stare a zonei, scurte poveşti, limite ale realului şi ficţiunii, căutarea. Este un experiment care adună impresii poetice dintr-un topos cu totul special cu o tradiţie de peste două sute de ani şi care păstrează o nostalgie specială, poate chiar unică, dar şi o anume atemporalitate aproape paradisiacă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar