full screen background image

Înşelată cu 2.000 de euro, prin telefon

Telefon     În după-amiaza zilei de ieri, în jurul orei 15.30, Poliţia municipiului Suceava, a fost sesizată de  L. Ioana, de  64 ani, localnică, cu privire la faptul că în cursul  zilei, în jurul orei 13.30, a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi avocat şi sub pretextul că fiul ei a accidentat o persoană, a înşelat-o cu suma de 2.076 euro.

Din cercetări a   rezultat că, la de 02.05.2013, în jurul orei 13.30, în timp ce  reclamanta se afla cu soţul ei la domiciliu, a fost sunată pe telefonul fix de o persoană de sex masculin, care s-a recomandat a fi avocat, relatându-i că fiul ei a accidentat o persoană, căreia i-a produs mai multe vătămări.

În momentul în care aceasta a cerut să vorbească cu fiul ei, i s-a spus la telefon că este în anchetă solicitându-i numărul de pe telefonul mobil, lucru pe care aceasta l-a făcut. Imediat a fost sunată  din nou de persoana care s-a recomandat a fi avocat, care i-a solicitat să păstreze discreţia şi să trimită suma de 2.000 euro printr-un serviciu de transfer de bani pentru a ajunge la o înţelegere cu familia persoanei accidentate şi să nu închidă telefonul până la finalizarea transferului.

L. Ioana a trimis suma de 2.000 euro, achitând totodată şi un comision de 76 euro, comunicând totodată persoanei de la telefon codul de ridicare a banilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de A.N., sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Poliţiştii reamintesc cetăţenilor să manifeste maximă responsabilitate când sunt subiecţii unor astfel de abordări, să fie reticenţi şi să nu dea curs unor astfel de cereri. În cazul în care întâlnesc astfel de situaţii, cetăţenii sunt rugaţi să le semnaleze de îndată poliţiei prin apelarea SNAU 112.
Reamintim cetăţenilor că plata unor sume de bani către părţile vătămate în cazul săvârşirii unor infracţiuni nu exonerează de răspundere penală pe autorul de infracţiune, astfel de practici fiind doar metode de înşelare a persoanelor şi de realizare a unor venituri injuste.

comments

comments




Leave a Reply

avatar