full screen background image

Aproape 100 de gospodării inundate la Liteni

inundatii Liteni      În urma fenomenelor meteorologice apărute în după-amiaza zilei de 01.05.2013 în localitatea Liteni, au fost inventariate următoarele pagube materiale:

– 96 de gospodarii inundate, din care 16 locuinte inundate (fara afectarea structurii de rezistenta),
– 5 persoane din 2 locuinte au fost evacuate in noaptea de 01.0502013,  iar in cursul zilei de astazi, 02.05.2013, acestea s-au reintors in locuinte,
– 40 gaini innecate,
– 1.5km din  DJ 208A afectat,
– 3 km de  santuri colmatate, 1 pod si 4 podete afectate,
– DJ 208A afectat pe o distanta de 2km si Dj208C  afectat pe distanta de 0.5km pe raza Orasului Liteni,
– Varianta de ocolire a podului  Roscani- Liteni de pe DJ208C,
– 85 ha terenuri agricole  inundate.

Primaria orasului Liteni a intervenit pentru repunerea in circulatie a drumurilor locale,  impreuna cu jandarmii si pompierii suceveni, cat si cu localnici din orasul Liteni. S-a intervenit pentru evacuarea apei din case, anexe gospodaresti, beciuri, fantini si terenuri agricole.
Consiliul Judetean Suceava si Institutia Prefectului au distribuit cu ajutorul jandarmilor apa plata si alimente de prima necesitate. Totodata, in ziua de simbata 05.05.2013, persoanele afectate in urma inundatiilor vor primi cate un cos de alimente specific sarbatorilor pascale din partea Consiliului Judetean Suceava si a Institutiei Prefectului Suceava.

Prefectul Judetului Suceava, Florin Sinescu si Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Ioan Nechifor le multumesc tuturor celor care s-au implicat in actiunea de la Liteni, care va continua pana la inlaturarea pagubelor produse.

comments

comments




Leave a Reply

avatar