full screen background image

Trei contrabandişti de ţigări depistaţi

Traficanţi de ţigări     În seara zilei de 29.04.2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei  au depistat în trafic pe raza localităţii Costişa, un autoturism marca „VW Golf”, înmatriculat în Bulgaria, despre care existau informaţii că transportă o anumită cantitate de ţigări.
Drept urmare, la semnalele regulamentare efectuate de către poliţiştii de frontieră pentru oprirea la control,  şoferul autoturismului în care se mai aflau alte două persoane, a demarat în trombă, încercând să fugă.
S-a procedat la urmărirea maşinii, dar la scurt timp autoturismul în cauză a ieşit de pe carosabil şi s-a oprit într-un şanţ de pe marginea şoselei.
Întrucât conducătorul auto a încercat să fugă, poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a acestuia. Bărbatul a ignorat somaţiile verbale fapt pentru care poliţiştii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical, reuşindu-se reţinerea acestuia.
În urma acţiunii, cele trei persoane, cetăţeni români, O. Mitică de 23 de ani, D. Dorel de 20 de ani şi N. Gavril de 24 de ani, toţi trei din localitatea Marginea, judeţul Suceava, împreună cu autoturismul au fost conduse la sediul S.T.P.F. Suceava în vederea continuării cercetărilor.
În urma unui control amănunţit efectuat asupra autoturismului a fost descoperită cantitatea de 2.500 pachete ţigări, marca „Viceroy”, de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ  27.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării
Cei trei tineri sunt cercetaţi acum de către poliţiştii de frontieră suceveni  pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă. Pe numele lor au fost emise ordonanţe de reţinere pe 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Totodată, autoturismul marca „ VW Golf” în valoare de peste 6.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului S.T.P.F Suceava până la finalizarea cercetărilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar