full screen background image

Pericolul incendiilor de Paşte

ISU     Pompierii sunt îngrijoraţi de pericolul izbucnirii incendiilor în zonele lăcaşelor de cult, în perioada sărbătorilor de Paşte.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă derulează verificări care vizează respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor în biserici şi mănăstiri, precum şi la clădirile destinate cazării persoanelor din incinta ansamblurilor mănăstireşti.

Până acum, principalele probleme constatate au fost legate de expirarea valabilităţii stingătoarelor, improvizaţii ale instalaţiilor electrice şi neamenajarea corespunzătoare a spaţiilor pentru lumânări, după cum declară şeful ISU Suceava, colonelul Ioan Burlui.

Burlui a mai precizat că, de Paşte, credincioşii sunt sfătuiţi să nu utilizeze pentru lumânări sisteme de protecţie confecţionate din materiale uşor inflamabile şi să aşeze lumânările aprinse doar în locurile special amenajate.

Accesul credincioşilor în incinta lăcaşelor de cult trebuie permis numai în limita capacităţii, pentru evitarea supraaglomerării recomandîndu-se organizarea slujbelor şi în exterior.

Pe timpul acestora, uşile bisericilor trebuie blocate în poziţie deschisă, iar parcarea autovehiculelor se va face astfel încât să permită o eventuală intervenţie a maşinilor de pompieri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar