full screen background image

Ministrul Educaţiei anunţă evaluări pilot la nivel naţional

Remus Pricopie     Evaluări-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în intervalul 9 – 22 mai, în peste 200 de şcoli, iar de anul viitor aceste evaluări vor fi organizate la nivel naţional, aşa cum prevede Legea Educaţiei, a declarat ministrul Educaţiei Remus Pricopie.

În anul şcolar în curs, evaluările la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în perioada 9 – 22 mai, prin pilotare pe un eşantion de elevi stabilit la nivel naţional, a spus Remus Pricopie. Au fost incluse în pilot câte 86 de şcoli pentru clasele a II-a şi a VI-a, respectiv 136 şcoli pentru clasa a IV-a. Eşantionul a fost realizat de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), astfel încât fiecare tip de evaluare să fie administrat în unităţi de învăţământ distincte”, a precizat ministrul Educaţiei.

Calendarul evaluărilor-pilot are următoarea configuraţie: 9 şi 10 mai – evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a, 15 mai – evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a – şi 22 mai – evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a.

Potrivit lui Pricopie, activitatea de pilotare vizează instrumentele de evaluare şi procedurile de organizare a acestor evaluări, şi nu măsuri punitive.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar