full screen background image

Falsificatori de valută, reţinuţi de poliţişti

Valută falsă     În  luna aprilie 2013, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au efectuat cercetări într-un  dosar penal, fată de S. GHEORGHIȚĂ de 28 de ani din com.Bosanci, jud.Suceava, S. NICANOR de 24 de ani din com.Verești, jud.Suceava şi  S. DOREL de 31 de ani din com.Salcea, jud.Suceava, sub aspectul comiterii  infracțiunilor de ,,falsificare de monedă sau alte valori”  şi „înșelăciune”.

În urma activităților operative investigative, s-a stabilit că cei trei au deținut și pus în circulație pe raza județului Suceava, în perioada martie-aprilie 2013 suma de 1150 euro în bancnote contrafăcute din cupiură de 50 și 100 euro, înșelând un număr de trei persoane de la care au achiziționat bunuri sau la care au făcut schimb valutar.
În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale fată de 3 persoane, pentru comiterea infracțiunilor mai sus menționate, iar în ziua de 30.04.2013, lucrătorii B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul I.P.J. Suceava – Serviciul de Acţiuni Speciale  și Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat și desfășurat o acțiune, ocazie cu care au fost efectuate 3 percheziții domiciliare pe raza jud.Suceava  și au fost puse în executare 3 mandate de aducere.
Cele trei persoane împotriva cărora au fost puse în executare mandate de aducere, au fost conduse și audiate la sediul B.C.C.O. Suceava, iar în urma probatoriului administrat s-a dispus reținerea celor trei învinuiți pe o durată 24 de ore.
Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de suportul tehnic al S.R.I. și S.O.S.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării si tragerii la răspundere penală a tuturor participanților.

comments

comments




Leave a Reply

avatar