full screen background image

Cine întreţine drumurile din Moldova

întreţinere     Oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au decis câştigătorii unei megalicitaţii. Contracte estimate iniţial la peste 186 de milioane de lei, fără TVA, au fost atribuite mai multor firme, iar în urma negocierilor lucrările au ajuns la puţin peste 100 de milioane de lei fără TVA. „Contractul vizează întreţinere curentă pe timp de vară a drumurilor naţionale din cadrul secţiilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, perioada fiind 2013-2014“, se precizează în anunţul de atribuire, unde se mai menţionează că, preţul cel mai scăzut este criteriu de atribuire. Întregul contract a fost împărţit pe loturi şi vizează intervenţii la drumurile din Bacău, Bârlad, Botoşani, Iaşi, Câmpulung Moldovenesc, Focşani, Galaţi, Piatra Neamţ şi Suceava.

Astfel, de drumurile de la Bacău se va ocupa firma SC Grand Construct Utilaje SRL, din Bucureşti. Contractul estimat 12,4 de milioane de lei a fost câştigat cu o ofertă de 10,5 milioane de lei, fără TVA. Întreţinerea drumurilor din secţia de la Bârlad a revenit firmei Conbetas SRL, din Vaslui, care a câştigat cu o ofertă de 13,7 milioane de lei, fără TVA, deşi estimarea depăşea 28 de milioane de lei, fără TVA. De tronsoanele de la Botoşani a fost desemnată să se ocupe societatea Viarom Construct SA, care a venit cu o ofertă de 25 de milioane de lei, fără TVA, cu toate că estimarea era de aproape 40 de milioane. Lotul pentru secţia de la Câmpulung Moldovenesc a revenit unei asocieri de firme dintre SUCT SA, Fibracis Grup şi Bitunova România SRL.

Contractul pe această secţie a fost estimat la peste 7 milioane de lei, şi a fost câştigat cu o ofertă de 5,9 milioane de lei, fără TVA. La Focşani a fost desemnată câştigătoare oferta celor de la Vega 93 Galaţi de peste 6,3 milioane de lei, fără TVA. Aceeaşi firmă a câştigat şi la Galaţi, contractul fiind aici de peste 23 de milioane de lei, fără TVA. Întreţinerea curentă a drumurilor din judeţul Iaşi a fost câştigată de Construcţii Feroviare SA cu o ofertă la jumătate faţă de valoarea estimată. Astfel, de la 23,2 milioane de lei, fără TVA, suma estimată, firma câştigătoare a cerut 12 milioane de lei, fără TVA, pentru lucrări. Aceeaşi societate, Construcţii Feroviare Iaşi, a venit cu o ofertă sub 50% pentru întreţinerea curentă a drumurilor din Neamţ. Firma a cerut 9,8 milioane de lei, fără TVA, pe lucrări estimate la 19,4 milioane de lei.

Dacă pentru întreţinerea curentă s-au atribuit contracte de peste 100 de milioane de lei, fără TVA, pentru covoarele asfaltice de pe drumurile din Moldova se pune la cale o altă licitaţie. Valoarea estimată a contractelor pentru asfaltări periodice în Moldova în perioada 2013-2014 se ridică la 188 de milioane de lei, fără TVA. Licitaţia organizată de CNADNR este programată pentru 5 iunie 2013.

comments

comments




Leave a Reply

avatar