full screen background image

Sărbătorile pascale, în atenţia Protecţiei Consumatorilor

protectie     În perioada 15 – 24 aprilie, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava a desfășurat tematica de control, pentru verificarea respectării prevederilor legale, conformitatea și modul de etichetare, prezentare, publicitate și comercializare a produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale.

Au fost verificați 45 operatori economici, controlându-se 13.646 kg de produse. La 38 dintre aceștia s-au constatat abateri, cantitatea cu nereguli fiind de 1.289 kg. Principalele abateri constatate sunt produse cu o greutate mai mică decât cea declarată de producător, reetichetare cu o greutate mai mare decât cea înscrisă de producător, produse expirate, produse neetichetate (carne), etichete fără traducere în limba română, prețuri neafișate. Valoarea totală a amenzilor este de 28.400 lei, oprindu-se de la comercializare produse în valoare de 1.694 lei.

La produsele de post au fost verificați 44 operatori economici, constatându-se abateri la toți, valoarea amenzilor aplicate fiind de 25.800 lei. S-au oprit de la comercializare 181 kg produse, în valoare de 4.511 lei. Principalele abateri constatate sunt lipsa etichetei cu elementele de identificare și caracterizare, promoție aplicată greșit, lipsa prețurilor.

La comercializarea peștelui și a conservelor din pește, au fost verificați 10 agenți economici, fiind controlată o cantitate de 837 kg. S-au constatat abateri la toți agenții economici, cantitatea cu abateri fiind de 216 kg, valoarea totală a amenzilor fiind de 7.600 lei.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar