full screen background image

Primăria Suceava plăteşte, eşalonat, datoriile Termica pentru gazele naturale consumate

Termica     Până la finele lunii septembrie, Primăria s-a angajat să plătească pentru E-on Gaz suma de 2,5 milioane de lei.
În acest sens, a fost încheiată o convenţie de plată,  prima tranşă fiind de 300.000 de lei, respectiva cea din luna mai, următoarea de 400.000 de lei; două de câte 500.000 de lei, în iulie şi august, iar ultima de  800.000 de lei. În această lună, de la bugetul local, în conturile E.on Gaz, pentru facturile restante la gaze naturale, s-a virat 1 milion de lei, şeful administraţiei locale, Ion Lungu, precizând că, după sistarea încălzirii, prioritatea rămâne asigurarea apei calde.
„Am făcut o condiţie de eşalonare cu cei de la E-on Gaz pentru  o sumă de 2,5 milioane de lei. Sunt bani pe care îi vom achita, în aşa fel încât să putem livra apă caldă populaţiei. Nu însă este însă suficient, pentru că Termica are şi alte cheltuieli. Fac un apel la populaţie, şi o spun cu toată responsabilitatea şi seriozitatea: dacă nu se vor plăti datoriile restante, se riscă blocarea furnizării agentului termic pentru prepararea apei calde!”, a avertizat primarul Lungu, menţionând că debitele abonaţilor operatorului din Lunca Sucevei depăşesc 20 de milioane de lei.

În luna aprilie s-au încasat de la consumatorii branşaţi la sistemul centralizat de termoficare suma de 1 milion de lei, faţă de până al 3,7 milioane de lei, în lunile anterioare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar