full screen background image

Peste 2 milioane de lei pentru sportul sucevean

ion lungu     Consilierii locali suceveni au aprobat finanţările nerambursabile care vor fi acordate din fonduri publice. Finanţările nerambursabile se acordă, pe bază de proiecte, din fondurile publice pentru activităţi non‑profit de interes local. Beneficiari ai finanţărilor nerambursabile sunt persoanele fizice sau juridice fără scop patrimonial, respectiv asociaţiile, fundaţiile sau cultele religioase, în condiţiile legii. „Au fost aprobate, doar 3 proiecte, întrucât alţi potenţiali beneficiari nu au venit cu oferte. În alte cazuri nu s-au înregistrat contracandidaţi, iar finanţarea nu a putut fi adjudecată, conform regulamentului de acordare a fondurilor nerambursabile, potrivit Legi nr. 350.”, a reliefat edilul şef, Ion Lungu.
Astfel, în acest an, Clubul Sportiv „Universitatea” Suceava  va primi de la bugetul local 1 milion de lei. Banii urmând a fi viraţi, cât mai rapid, înspre echipa suceveană de handbal. Echipa de fotbal Rapid CFR Suceava şi-a adjudecat fonduri în valoare de 1,1 milioane de lei, însă disponibilizarea sumei este condiţionată de rămânerea acesteia în Liga a II-a. De asemenea, Clubul sportiv de şah „Ariadna” va fi finanţat cu 10.000 de lei.
Pe partea culturală, fonduri nerambursabile de 30.000 de lei vor ajunge la Asociaţia cultural educativă „Arcanul”, Asociaţia artiştilor plastici profesionişti se alege cu 16.000 de lei, iar Asociaţia Sfântul „Mitropolit Dosoftei” primeşte 10.000 de lei.     

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar