full screen background image

Zona Metropolitană Suceava are 3 noi localităţi în componenţă

Lungu 11     Zona Metropolitană Suceava are de astăzi 3 noi localităţi în componenţă. Comunele Vereşti, Siminicea şi Stroieşti au semnat solicitările de aderare.

Consiliul de Administraţie al asociaţiei de dezvoltare a aprobat bugetul pe acest an, fiind apoi dezbătute o serie de proiecte posibil a fi realizate pe fonduri europene – reţea comună de transport, modernizarea drumurilor şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare..

La Zona Metropolitană sunt aşteptate să adere şi alte localităţi situate la mai puţin de 20 de kilometri de municipiul reşedinţă, principalele vizate fiind acum Dărmăneşti şi Dumbrăveni.

Asocierea a pornit de la premisa potrivit căreia, în următorul exerciţiu bugetar european, finanţări consistente din fonduri europene ar urma să se acorde doar pentru aglomerări locuite de acest gen. De altfel, noul organism are ca obiectiv promovarea de strategii comune în domeniul utilităţilor de apă şi canalizare, infrastructurii rutiere, administrării transportului public în comun şi turismului.

La această dată, din Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară „Zona metropolitană” Suceava fac parte municipiul Suceava, oraşul Salcea şi comunele Adâncata, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi, Bosanci, Vereşti, Siminicea şi Stroieşti. Reamintim că organele de conducere ale asociaţiei sunt consiliul de administraţie, consiliul director şi cenzorul. Consiliul de administraţie are 57 de membri din rândul consilierilor locali ai localităţilor componente, iar din consiliul director fac parte primarii respectivelor unităţi administrative. Preşedintele asociaţiei este primarul de Suceava, Ion Lungu, în calitatea sa de şef al celei mai mari unităţi teritorial-administrative din componenţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar