full screen background image

Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene are un nou sediu

Centrul de conservare DSCN9806     De astăzi, meşterii populari care vor să expună la Suceava au la dispoziţie Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene. La inaugurarea clădirii de pe strada Universitaţii au participat politicieni, oficialităţi locale şi judeţene şi personalităţi culturale. Noua clădire funcţionează ca un centru de susţinere şi promovare a tradiţiilor populare prin punerea gratuită la dispoziţia meşteşugarilor a spaţiilor expoziţionale şi a atelierelor de creaţie.

„Timp de 5 ani de zile, acesta va  fi gestionat conform contractelor pe care le avem,  după care putem dezvolta şi alte activităţi. Avem intenţia de a stabili, în această clădire, reprezentativă pentru municipiul Suceava, noul sediu al Direcţiei de cultură”, a precizat primarul Ion Lungu.

„Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene” are demisol, parter, două etaje şi mansardă. La demisol sunt plasate amenajările pentru asigurarea utilităţilor, iar la parter un punct de informare turistică, precum şi altul de „dezvoltare europeană”, acesta din urmă aparţinând Primăriei municipiului Suceava. Etajul I este destinat unei săli multifuncţionale de conferinţe, iar la etajul al doilea vor funcţiona atelierele de lemn, ţesături, încondeiere ouă, pielărie, ceramică, confecţionare măşti şi de pictare icoane.

Investiţiile la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene au fost de 1 milion 400 de mii de euro, din care jumătate bani europeni.

comments

comments




Leave a Reply

avatar