full screen background image

Cântăreaţa Ella Fitzgerald, sărbătorită de Google printr-un logo special

ella     Motorul de căutare Google şi-a modificat, joi, logoul, pentru a marca 96 de ani de la naşterea cântăreţei americane de jazz Ella Fitzgerald, câştigătoare a 13 premii Grammy.
Noul logo al Google este realizat sub forma unei animaţii, în care Ella Fitzgerald este prezentată pe o scenă în timpul unui concert. În spatele cântăreţei se văd cinci muzicieni care o acompaniază, în timp ce literele din cuvântul “Google” apar scrise în fundal.
Supranumită “The First Lady of Song”, Ella Fitzgerald (25 aprilie 1917 – 15 iunie 1996) a fost cea mai cunoscută cântăreaţă de jazz din Statele Unite timp de peste o jumătate de secol. În timpul vieţii sale, Ella Fitzgerald a câştigat 13 premii Grammy şi a vândut peste 40 de milioane de albume, potrivit site-ului oficial al artistei.
Cu un registru vocal de trei octave, Ella Fitzgerald s-a remarcat prin puritatea interpretării şi prin capacitatea sa de improvizare. Putea cânta balade arzătoare, piese de jazz şi putea imita orice instrument dintr-o orchestră.
A lucrat cu cei mai importanţi muzicieni şi cele mai importante orchestre, de la Duke Ellington, Count Basie şi Nat King Cole, până la Frank Sinatra, Dizzy Gillespie şi Benny Goodman.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar