full screen background image

56 de percheziţii în mai multe judeţe, dintre care 21 în Suceava, pentru destructurarea unui grup specializat în contrabandă cu ţigări

tigari1Autorităţile fac 56 de percheziţii în mai multe judeţe, inclusiv Suceava, pentru destructurarea unui grup specializat în contrabandă cu ţigări. Valoarea prejudiciului este de peste 3.000.000 dolari. Ancheta este condusă de procurorii DIICOT Suceava. Grupul acţiona pe relaţia Ucraina-România, Republica Moldova-România, Turcia-România-Spania, Grecia-România şi România-Germania-Marea Britanie. Gruparea avea în componenţă patru segmente care se ocupau cu introducerea, preluarea şi valorificarea ţigaretelor având ramificaţii la nivel naţional pe raza judeţelor Suceava, Neamţ, Bistriţa Năsăud, Iaşi, Mureş, Constanţa, Bucureşti.

“Începând cu ora 6 dimineaţa, poliţiştii suceveni sub coordonarea procurorilor DIICOT,Serviciul Teritorial Suceava, desfăşoară mai multe percheziţii. La nivelul judeţului Suceava se desfăşoară 21 de percheziţii în locaţii din zona Vicov, Siret, dar şi din zona Fălticeni. Este vizat un grup infracţional specializat în contrabanda cu ţigări. Toate aceste persoane sunt vizate în cadrul dosarului penal şi vor fi conduse la sediul DIICOT Suceava pentru audieri şi pentru luarea măsurilor preventive în cauză”,  a declarat putătorul de cuvânt al IPS Suceava, Ionuţ Epureanu.

Activitatea grupului infracţional a fost monitorizată din 2011. Anchetatorii au descoperit că grupul a traficat nu mai puţin de 1.470.000 de pachete de ţigări, cu o valoare de piaţă de aproape 3.200.000 dolari americani.

În cadrul acţiunilor investigative au fost interceptate şi descoperite 7 milioane de ţigarete cu o valoare de piaţă de circa 1 milion de dolari şi, de asemenea, a fost anihilată şi scoasă din folosinţă o fabrică improvizată de ţigarete în zona Ilfov”, a mai explicat Ionuţ Epureanu.

Cele 61 de persoane sunt cercetate pentru contrabandă, fals în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea, uz de fals, tentativă la înşelăciune şi  trecere ilegală a frontierei de stat a României.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar