full screen background image

Primăria municipiului Suceava vrea să concesioneze adăposturile pentru câinii comunitari

caini     Chiar dacă primăria a demarat săptămâna aceasta campania de strângere a câinilor comunitari de pe străzi, Organizaţiile non-guvernamentale se angajează să îi strângă pe toţi şi să aibă grijă de ei în cele 2 adăposturi din Lunca Sucevei. Voluntarii vor trimite unele exemplare spre adopţie în Germania.

În schimbul acestor servicii, municipalitatea ar urma să plătească anual echivalentul a 60 de mii de euro – valoare apropiată de cea cheltuită în prezent – şi să concesioneze terenurile şi clădirile pe care funcţionează adăposturile.

Primarul Ion Lungu  a spus că, în principiu, este de acord cu aceste propuneri, deoarece administraţia locală nu deţine nici personal de prindere a cîinilor şi nici de îngrijire a lor: “Vom ajunge din nou în Consiliul Local unde se va dezbate aprobarea proiectului de colaboare. Eu pun o singură condiţie – nici într-un caz câinii să nu mai fie lăsaţi pe străzi. Cu ideea sterilizării şi eliberării lor din nou pe străzi, că sunt mici, că nu sunt periculoşi, nu sunt de acord. Mi se pare corect ca noi să externalizăm activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân, pentru că primăria nu are nici specialişti, nici forţă de muncă şi nu putem bloca jumătate din activitatea primăriei cu gestionarea câinilor fără stăpân.”

Cel mai probabil, proiectul de hotărâre privind colaborarea dintre Primăria Suceava şi Pro Anima va intra în dezbaterea consilierilor locali în şedinţa din luna mai.

comments

comments




Leave a Reply

avatar