full screen background image

Ministerul Economiei vrea să interzică achiziţionarea fierului vechi de la persoane fizice

fier vechi      Ministerul Economiei constată că furtul de fier vechi din infrastructura de energie, petrol, gaze, comunicaţii, apă, canalizare şi altele sectoare de utilitate publică pune în pericol siguranţa cetăţenilor şi produce prejudicii şi vrea să interzică achiziţionarea deşeurilor de la persoane fizice.

“Se interzice achiziţionarea de la persoane fizice a deşeurilor metalice feroase şi neferoase provenite din sectorul energetic, inclusiv sectorul producţiei de petrol şi gaze naturale, al telecomunicaţiilor, serviciilor de apă şi canalizare precum şi din alte sectoare de utilitate publică”, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Economiei.

Potrivit proiectului, cumpărătorii de fier vechi vor fi obligaţi să ceară de la vânzătorii de fier vechi datele de identificare, respectiv numele, actul de identitate, codul numeric personal şi domiciliul.

Dacă nu vor solicita aceste informaţii, cumpărătorii de fier vechi sunt pasibili de amenzi cuprinse între 10.000 şi 30.000 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar