full screen background image

IPJ luptă cu delicvenţa prin împărţirea afişelor şi pliantelor cu rol de prevenire în cadrul programului Sărbători în Siguranţă

politie digi24-4795280 de mii de asemenea materiale vor fi distribuite populaţiei din judeţ, vor fi afişate în autobuze, şcoli şi Primării, dar şi în supermarketuri, magazine şi baruri. Poliţiştii se vor axa pe informarea populaţiei în legătură cu prevenirea delicvenţei juvenile, a furturilor şi a violenţei în mediul rural.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie, Ionuţ Epureanu, declară că – în comparaţie cu primul trimestru al anului trecut – acum se înregistrează creşteri la cazurile de furturi şi înşelăciuni şi mai puţine cazuri de loviri şi tîlhării.

“O simplă faptă de furt, datorită unei abordări poate nepotrivite, fie din partea autorului, fie din partea victmei,se poate transforma uşor într-o tâlhărie şi poate ulterior, dramatizând, într-o tâlhărie urmată de moartea victimei. Nu ştiu neapărat dacă prin astfel de afişe, vom scade în statitstici, dar scopul este ca prin aceste materiale să sensibilizăm într-o oarecare măsură opinia publică, să le crească gradul de responsabilitate cu prinvire la abordarea acestor situaţii”, a declarat Epureanu.

În primele trei luni ale acestui an s-au înregistrat 332 de furturi din locuinţe faţă de doar 284 de furturi în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În creştere sunt şi furturile din genţi şi buzunare, 52 faţă de 37 anul trecut, în primele trei luni. De asemenea, într-o creştere îngrijorătoare sunt faptele de înşelăciune, 238 anul ăsta faţă de 193 în 2012.

comments

comments




Leave a Reply

avatar