full screen background image

Băsescu îi adresează lui Hollande un mesaj de condoleanţe, după atacul asupra ambasadei franceze din Tripoli

basescu     Preşedintele Traian Băsescu a transmis omologului francez, François Hollande, un mesaj de condoleanţe după atacul terorist care a avut loc asupra Ambasadei Franţei din Tripoli, în care condamnă “aceste acte de violenţă” şi afirmă angajamentul României în lupta împotriva terorismului.

“Domnule Preşedinte, am primit, cu indignare, vestea atacului terorist care a avut loc asupra Ambasadei Republicii Franceze din Tripoli. În calitate de şef al statului român condamn aceste acte de violenţă îndreptate nu doar împotriva unor oameni nevinovaţi, ci, mai ales, împotriva libertăţii şi a democraţiei, valori pe care Franţa le reprezintă şi le promovează în întreaga lume. Totodată, doresc să îmi exprim convingerea că Franţa şi România, dezvoltând relaţiile de parteneriat strategic aprofundat, vor continua să apere valorile democraţiei şi ale libertăţii într-o lume marcată de violenţă. Vă rog să primiţi, stimate domnule Preşedinte, asigurarea angajamentului României de a rămâne un prieten al Franţei şi de a acţiona ca un partener statornic în lupta împotriva terorismului. Cu solidaritate, Traian Băsescu, Preşedintele României”, se arată în mesajul preşedintelui Băsescu.

Un atentat cu maşină-capcană a vizat marţi ambasada Franţei din Tripoli, iar doi agenţi de securitate francezi au fost răniţi, unul fiind în stare gravă.

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a condamnat, marţi, atentatul care a vizat ambasada Franţei din Tripoli, catalogându-l drept “un act laş şi odios” şi dând asigurări că Guvernul libian a promis capturarea şi pedepsirea celor responsabili.

comments

comments




Leave a Reply

avatar