full screen background image

Protocol de colaborare între Poliţie, Jandarmerie şi reprezentanţii romilor

foto sinescu sibiu

Autorităţile sucevene au încheiat un protocol de colaborare cu reprezentanţii comunităţii rome. Protocolul implică instituţiile Poliţiei şi Jandarmeriei. Proiectul vizează în principal reducerea riscului infracţional în comunităţile de romi, prin deplasări ale poliţiştilor şi jandarmilor în localităţile vulnerabile.

Prefectul Florin Sinescu a ţinut să sublinieze şi importanţa unei implicări cât mai directe a liderilor romilor în aplanarea situaţiilor de criză, dar şi a prevenirii acestora, ei fiind cei care pot acţiona foarte eficient din mijlocul comunităţilor: “Avem toată deschiderea autorităţilor şi comunităţilor rome care au reprezentanţi în 22 de localităţi din judeţ, astfel încât să avem o comunicare foarte operativă şi să identificăm probleme pentru a le gestiona mai uşor. În conformitate cu planul judeţean de implementare a strategiei naţionale privind problematica romilor, am stabilit să concretizăm un program calendaristic concret, ceea ce înseamnă că vrem să realizăm activităţi de educare şi informare. E important să realizăm acest program calendaristic, pentru a nu propune doar teme cu caracter permanent, ci să discutăm concret chestiunile. E important să fim cu autorităţile statului în rândul comunităţii rome pentru a sprijini buna relaţie cu majoritatea.”

În perioada următoare, poliţiştii şi jandarmii, împreună cu reprezentanţi ai etniei rome şi consilierul pe probleme de romi din cadrul Instituţiei Prefectului, vor merge în comunităţile din judeţ, pentru a desfăşura activităţi de informare referitoare la riscul infracţional şi victimal, precum şi cu privire la consecinţele în plan juridic şi personal generate de adoptarea unui comportament antisocial.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar