full screen background image

USL – dezastru în guvernare, concurenţă acerbă în teleguvernare

gheorghe-fluturSecretarul general al Partidului Democrat Liberal, Gheroghe Flutur a declarat că USL este dezastru în guvernare, concurenţă acerbă în teleguvernare.
USL îşi foloseşte energiile pentru certuri interne, nu pentru a găsi soluţii la problemele României. Victor Ponta şi Crin Antonescu practică asiduu teleguvernarea şi îşi fac concurenţă unul altuia din studiourile de televiziune. Preocuparea fundamentală a USL – să scuze eşecurile guvernării. Încrederea dintre PNL şi PSD s-a fisurat grav din cauza scandalului numirii procurorilor. Victor Ponta şi Crin Antonescu rămân împreună nu pentru interesele ţării, ci pentru interesele lor personale: Ponta vrea să fie în continuare premier, iar Antonescu vrea să ajungă preşedinte.
Cuvântul care descrie cel mai bine guvernarea USL este HAOS. Preţurile au crescut, şomajul a crescut, fiscalitatea a ajuns împovărătoare, mari societăţi sunt în pragul falimentului, dar USL se ocupă cu certuri interne. Problemele românilor nu sunt pe agenda USL. În fiecare seară, pe posturile de televiziune, rulează câte un nou episod din scandalul Ponta-Antonescu. Românii primesc circ în loc de soluţii. Scandalul din USL are drept rezultat concret o tot mai proasta guvernare. Dependenţa electorală de Victor Ponta şi PSD e evidentă şi îl irită pe Crin Antonescu, mai ales că partenerul său nu pierde ocazia de a-i reaminti acest lucru. Declaraţia lui Ponta “Fără PSD nu câştigă nimeni prezidenţiale” a fost făcută pentru a-i reaminti lui Antonescu faptul că se află într-o lesă politică foarte strânsă, iar fără USL e un prezidenţiabil fără şanse.

Cel mai grav lucru din ultimele 11 luni, ale guvernării USL, este creşterea sărăciei
Scăderea continua a nivelului de trai este proba incompetentei useliste şi a eşecului guvernării USL. Datele economice arată îngrijorător: costul vieţii a crescut în cele 11 luni de guvernare USL, în timp ce salariul mediu a rămas acelaşi. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, salariul mediu net pe economie a stagnat sub guvernarea USL, deşi salariile bugetarilor au fost reîntregite în această perioadă. În luna februarie 2013 salariul mediu net a fost identic cu cel înregistrat în aprilie 2012 – ultima lună de guvernare PDL, adică 1.553 lei. Din aceiaşi bani, românii sunt nevoiţi să suporte povara tot mai mare a preţurilor şi a facturilor: din aprilie 2012 şi până în ianuarie 2013 (ultimele cifre oficiale disponibile), majoritatea produselor alimentare s-au scumpit. Pe primul loc în topul scumpirilor din această perioadă se situează cartofii, cu o creştere uriaşă, de peste 80%. Pe următoarele locuri se situează în ordine grâul (39%), fasolea (36%), porumbul (32%), carnea de pasăre (26%) şi ouăle (23%).
Benzina s-a scumpit cu 8%, iar motorina s-a scumpit cu 1,3% faţă de aprilie 2012. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care preţul mediu european al benzinei şi motorinei au scăzut. De la 1 aprilie au crescut preţurile la bere şi ţigări, iar în spitale s-a introdus coplata. Din aceeaşi dată s-au scumpit paşapoartele şi gazele pentru consumatorii non-casnici şi au crescut taxele de pod peste Dunăre. Creşterea accizelor la ţigări şi bere trebuia să se aplice abia de la 1 iulie. Guvernul USL a decis însă decalarea calendarului cu trei luni pentru a genera încasări suplimentare la buget, în condiţiile în care incompetenţa guvernamentală a dus la scăderea veniturilor bugetare. Scumpirea cu 5% a gazelor pentru consumatorii industriali va genera scumpiri în lanţ la toate produsele. O nouă majorare, atât pentru consumatorii casnici cât şi pentru cei non-casnici urmează să intre în vigoare începând cu 1 iulie.
Cel mai important şi grav lucru din ultimele 11 luni este creşterea sărăciei. Scăderea constantă a nivelului de trai arată limpede că USL a eşuat ca forţă de guvernare în România. USL i-a dezamăgit pe mulţi români, care au înţeles că Jos PDL! şi Jos Băsescu! au fost doar sloganurile pentru acoperirea incompetenţei useliste. Azi românii pot judeca cu mintea şi cu buzunarul lor că venirea USL la putere nu le-a adus bunăstarea dorită, ci a afundat România în sărăcie.
USL tace în privinţa economiei. Nu am auzit confruntări de idei şi de soluţii pentru stimularea economiei şi pentru creşterea nivelului de trai, dar am asistat la confruntări dure între PSD şi PNL pe tema numirilor de la vârful parchetelor.
Performanţele economice ale USL după 11 luni de guvernare nu îndeamnă la optimism. Cei din USL rămân fără soluţii la problemele românilor şi au început deja să-şi paseze unii altora eşecurile guvernării.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar