full screen background image

Furnizorii suceveni de utilităţi recuperează greu restanţele de la abonaţi

Caldura-facturaTermica are de încasat 23 de milioane de lei de la consumatorii casnici şi are de achitat 4 milioane către EON GAZ pentru a putea continua furnizarea apei calde în perioada verii.

Directorul Ovidiu Dumitrescu atrage atenţia că fără o plată continuă a facturilor şi a unei părţi din restanţe nu va putea fi asigurată această utilitate.

“Dacă nu se plătesc datoriile, nu avem altă posibilitate să dăm apă caldă. Nu putem face credite la bănci, pentru că acestea nu mai dau credite pentru servicii de utilitate publică. Nici E-ON nu mai acceptă furnizarea gazului fără plată. Sunt sigur că împreună vom trece cu bine şi vara”, a declarat Dumitrescu.

Directorul ACET Ştefan Groza spune că restanţele unităţii sunt de aproape 2 milioane de lei, ceea ce reprezintă consumul pe 2 luni. El adaugă şi faptul că 10 asociaţii de proprietari nu reuşesc să respecte graficele de eşalonare a datoriilor, motiv pentru care vor fi operate noi debranşări.

“Avem şi noi ameninţări de la furnizorul de energie electrică. Am reuşit să trecem cu bine până acum, dar vin în continuare scadenţele şi trebuie să plătim consumurile pe care le înregistrăm. Până pe data de 8 aprilie, avem de plătit şi prima rată la împrumutul luat pentru programul SAMTID în valoare de 1.200.000 lei. Rugămintea noastră este de a păstra acest ritm de încasare”, a anunţat Ştefan Groza.

comments

comments




Leave a Reply

avatar