full screen background image

DSV va controla produsele alimentare specifice de Paşti

dsvsa suceavaInspectorii instituţiei vor intensifica verificările agenţilor economici şi persoanelor fizice care vor vinde aceste produse atît în spaţii închise, cât şi în târguri şi oboare.

Aplicarea mărcii de sănătate pe carcasele de miel se va face numai după efectuarea examinării de către medicul veterinar a locului special amenajat pentru sacrificarea animalelor.

Pentru carnea de miel vândută în locurile amenajate temporar de către administraţiile pieţelor, Direcţia Sanitară Veterinară va asigura mărci de sănătate de formă rotundă.

În ceea ce priveşte ouăle, transportul acestora se va face numai în mijloace auto autorizate sanitar veterinar, iar vânzarea lor în soare va fi interzisă cu desăvîrşire. De asemenea, va fi interzisă comercializarea ouălor cu coaja crapată sau lovită.

În pieţele din judeţ va mai fi controlată şi calitatea laptelui crud, producătorii fiind obligaţi să deţină fişe de sanătate pentru vaci, documente completate de medicii veterinari din localităţile de origine.

Brânzeturile vor fi ţinute numai în recipiente confecţionate din materiale necorodabile, uşor de curăţat şi igienizat.

În următoarea săptămână va fi instituită stare de permanenţă la toate circumscriptiile, cetăţenii putând sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor de igienă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar