full screen background image

Ninsori importante dar fără viscol în judeţ. Autorităţile sucevene sunt cu ochii pe condiţiile meteo

zapada_70745400Prefectul Florin Sinescu a declarat pentru VIVA FM că momentan vremea de afară nu cauzează nici o problemă.

Pe carosabil există zăpadă de aproximativ 10 centimentri. În judeţ se circulă în condiţii de iarnă: “Nu avem nici o problemă legată de circulaţia pe drumurile naţionale sau judeţene cât şi comunale. Avem asigurate toate căile rutiere. În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică nu sunt probleme. Aeroportul Ştefan cel Mare este operaţional. O preocupare o reprezintă evoluţia cotelor apelor râurilor în judeţ, sperăm să nu avem probleme în perioada următoare când sunt prognozate creşteri ale temperaturilor.”

Prefectul Florin Sinescu dezminte informaţiile din presa centrală care a acuzat autorităţile judeţene că nu ar fi curăţat la timp drumurile, iar asta ar fi creat dificultăţi şoferilor de TIR-uri: “Problema stă în felul următor: drumul nu era cu zăpadă, era cu gheaţă de sâmbătă şi duminică, materialul antiderapant nu şi-a făcut efectul, nu că nu era curăţat. Şoferii trebuiau să-şi pună lanţuri şi să meargă, era vorba de o mână de zăpadă. Combinaţia între temperatura de afară şi gheaţa care mai era acolo pe jos au făcut ca în zona centurii Şcheia să fie câteva probleme punctuale, dar nu s-au închis drumurile. Da, într-adevăr era un tir care patina, dar afară ningea iar materialul antiderapant nu şi-a făcut efectul în respectivele condiţii meteo.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar