full screen background image

Johnny Rotten, fostul solist al trupei Sex Pistols, va concerta în China

Johnny Rotten     Pe numele lui adevărat John Lydon, fostul copil teribil al curentului punk va cânta la Beijing şi la Shanghai cu grupul său Public Image Limited.

Johnny Rotten, care a cunoscut gloria cântând “Anarchy in the UK”, va urca pe scenă într-o ţară guvernată autoritar de un partid unic care face din menţinerea stabilităţii politice şi sociale o prioritate absolută.
În general, autorităţile comuniste chineze sunt refractare faţă de cultura rock occidentală şi faţă de ideea de rebeliune contra autorităţii sau de conceptul de “amor liber” pe care acest stil muzical îl promovează.

Autorităţile chineze au fost deja scandalizate de cântăreaţa islandeză Björk, care, cu ocazia unui concert susţinut la Shanghai în 2008, a început să scandeze “Tibet, Tibet” la finalul cântecului său “Declare Independence” (“Declararea Independenţei”).

Cu un stil de viaţă tumultuos şi anarhic şi o atitudine controversată, grupul Sex Pistols a pus bazele unui nou mod de a face muzică şi a revoluţionat cultura britanică în anii ’70.

comments

comments




Leave a Reply

avatar