full screen background image

4 ambasadori sunt prezenţi în perioada15-18 martie în judeţul Suceava

qatarDiplomaţii din Emiratele Arabe Unite, Qatar, Kazahstan şi Albania poartă discuţii cu conducerea Consiliului Judeţean, vizitează Universitatea Ştefan cel Mare şi se întîlnesc cu oameni de afaceri locali la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie.
Diplomaţii străini au prezentat ofertele de afaceri care vizează în special comerţul cu petrol şi gaze naturale şi investiţiile în turism.
Ambasadorul Qatarului a precizat că aşteaptă de la investitorii suceveni oferte pentru importul de mobilă şi produse lactate, în timp ce ambasadorul Emiratelor Arabe Unite a menţionat că este interersat de ofertele turistice din Bucovina.
Diplomatul din Kazahstan este de părere că oamenii de afaceri din cele 2 ţări ar câştiga bine din comerţul cu cereale şi maşini agricole, idee susţinută şi de însărcinatul cu afaceri al Albaniei.
Acesta a prezentat şi o  modalitate inedită de atragere a investitorilor suceveni – Albania oferă cetăţenie celor care investesc mai mult de 100 de mii de euro.
La finalul întâlnirii preşedintele Consiliului Judeţean Cătălin Nechifor a declarat că oamenii de afaceri suceveni trebuie să prezinte propuneri concrete dacă vor să intre în parteneriate cu companii din cele 4 ţări.
“Sunt ţări cu potenţial, ţări care doresc relaţii de colaborare şi care mai mult decât atât oferă deschidere. Vreau să vă rog, atunci când vă gândiţi la oportunităţi de afaceri să nu vă gândiţi strict la afacerile dumneavoastră. O afacere de dezvoltare bilaterală nu înseamnă ceva vechi, inexistent ci mai degrabă ceva nou. “
Nechifor a mai precizat că se impune un marketing mai agresiv, care să scoată în evidenţă potenţialul economic al judeţului.
Cei 4 ambasadorii vor face astăzi şi mâine un tur al judeţului, urmând să viziteze mai multe pensiuni şi unităţi economice din zonele Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar