full screen background image

Sucevenii îşi plătesc anevoie taxele şi impozitele locale. Restanţele actuale se ridică la 52 de milioane de lei

bani-leiÎn primele 2 luni ale anului, încasările Primăriei au fost de aproape 30 de milioane, adică 78 % din valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut. La impozitul pe clădiri, raporturile faţă de anul trecut sunt de 93 % la persoanele fizice şi de numai 70 % pentru cele juridice.

Primarul Ion Lungu a declarat astăzi că în cazul rău-platnicilor rămîne varianta executării silite, chiar dacă aceasta decurge greoi şi cu întîrzieri.

“Noi avem aici un Serviciu de Executare Silită, serviciu care are 10 persoane, insuficient pentru a recupera aceste sume . Face eforturi, propiri pe conturi, lucrăm cu Casa de Pensii, cu Finanţele, facem executări silite. Aceşti bani sunt greu de recuperat, e o problemă naţională până la urmă, foarte multe primării au aceste probleme, se fac executări silite şi propiri pe conturi, este greu dar trebuie să funcţionăm şi ca atare oamenii trebuie să-şi facă un buget astfel încât să poată plăti aceste taxe şi impozite locale”, a spus primarul Ion Lungu.

Lungu a mai adăugat că persoanele fizice şi juridice care îşi achită integral taxele locale pînă la sfîrşitul lunii beneficiază de o reducere de 10%.

comments

comments




Leave a Reply

avatar