full screen background image

Scandal la Primăria din Fălticeni

primariafalticeniFostul şef al Serviciului taxe şi impozite, Sorin Cristina, este acuzat că ar fi şters nejustificat datorii de sute de mii de lei unor firme şi pesoane fizice..
Acţiunea s-a întins, conform ziaruldepenet.ro, timp de 4 ani, lucru confirmat de primarul Cătălin Coman, care a precizat că a sesizat Curtea de Conturi şi că aşteaptă un control al acestei instituţii.
Neconcordanţele în gestionarea taxelor au apărut la începutul anului, cînd a fost înlocuit softul informatic al municipalităţii, comisia internă de verificare confirmînd încadrări greşite în impozitarea bunurilor.
Primarul Coman susţine că „este curios” că numele celor care au beneficiat de ştergerea datoriilor se repetă din 2008 pînă în prezent, fiind convins că „nu este o întîmplare sau o greşeală”..
În replică, Sorin Cristina, care a demisionat în urmă cu o săptămînă, se apără spunînd că acuzaţiile „au la bază erori umane şi tehnice” şi că acestea pot fi remediate prin reintroducerea în plată a sumelor.
El afirmă că şi alţi colegi puteau accesa softul respectiv, adăugînd că are încredere în concluziile controlului care va fi derulat de Curtea de conturi..
Fostul primar Vasile Tofan, pe timpul căruia s-au întîmplat majoritatea acţiunilor incriminate, susţine că verificările din ultimii ani nu au scos la iveală nimic ilegal şi că actuala conducere a oraşului „vrea să scape” de  Sorin Cristina.

comments

comments




Leave a Reply

avatar