full screen background image

Răcirea vremii pune probleme societăţii de termoficare

termica1Primarul Ion Lungu a declarat în această dimineaţă că stocul de cărbune existent ajunge până pe 18 martie. Tocmai de aceea, Primăria a mai achitat luna aceasta 3 milioane de lei către Termica. Aceşti bani reprezintă contravaloarea subvenţiilor şi consumul la şcolile din municipiu.

Dacă ajungem la 15 martie totul e posibil, dar iată că încă este frig afară iar pentru sfârşitul săptămânii se anunţă temperaturi sub -10 grade. Am mai dat la Termica luna aceasta 3 milioane de lei astfel încât să mai facă nişte plăţi la cărbune, să ajungem într-o primă fază până la 1 aprilie. Am stabilit să prindem în bugetul Primăriei o sumă semnificativă, în ideea că vor veni şi bani de la guvern pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor secundare şi a punctelor termice ce nu au fost modernizate”, a anunţat primarul Ion Lungu.

Municipalitatea suceveană va continua şi în următoarea perioadă investiţiile în punctele termice şi reţelele de distribuţie a Termica rămase nemodernizate.

Pentru a diminua pierderile de pe reţele la un minim standardizat sunt necesare investiţii în valoare de 25 de milioane de euro în următorii 5 ani.

comments

comments




Leave a Reply

avatar