full screen background image

Două proiecte cu fonduri europene se închid oficial în Suceava

Parcare subteranaEste vorba de Reabilitarea Zonei Centrale a Muncipiului Suceava, prin creare de parcaje subterane şi reabilitarea pietonalului respectiv finalizarea Centrului Pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.

“Chiar dacă noi am finalizat acest proiect în luna decembrie, mai exact reabilitarea zonei centrale prin parcajele subterene şi reabilitarea zonei pietonale, termenul oficial de închidere a proiectului este luna martie şi ca atare astăzi se închide oficial acest proiect. Este pentru prima dată după Revoluţie când o investiţie este dată în folosinţă mai repede. În această săptămână s-a făcut recepţia şi la Centru Tradiţiilor Populare. este un proiect reuşit, o clădire frumoasă, reprezentativă pentru municipiul Suceava, pentru tradiţiile meşteşugăreşti bucovinene. Aşa cum se ştie acestă lucrare a costat 7.514.625,25 lei din care suma nerambursabilă este de 50%, iar 50% este contribuţia Primăriei şi a Consiliului Judeţean. Astăzi este finalizată clădirea la stadiul fizic, sunt puse în funcţiune utilităţile, urmează în perioada următoare să o populăm cu meşteşugari şi meşteşuguri”, a anunţat Lungu în conferinţa de presă.

Primarul Ion Lungu a declarat că Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene va fi inaugurat oficial cel mai probabil la începutul lunii mai şi va fi condus de consilierul său pe probleme de cultură, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie.

În ceea ce priveşte parcările subterare din centrul Sucevei edilul a spus că este prima investiţie, după revoluţie,dată în folosinţă înainte de termenul limită.

comments

comments




Leave a Reply

avatar