full screen background image

Primăria suceveană cere Consiliului Judeţean să arbitreze divergenţele cu transportatorii particulari

tplPrimăria suceveană ia apărarea societăţii de transport public local, în lupta cu transportatorii particulari despre care spune că încalcă legea.
După ce directorul societăţii Darie Romaniuc s-a plîns că operatorii care pleacă din Suceava spre alte localităţi opresc în staţiile TPL, conducerea municipalităţii a decis să se adreseze Consiliului Judeţean pentru a face ordine pe trasee.
Primarul Ion Lungu susţine că aceasta “este singura metodă eficientă“ pentru ţinerea sub control a activităţii în domeniu.
“Mă voi implica mai mult, am făcut odată ordine cu aceste maxi-taxi-uri în Suceava cînd am devenit primar al municipiului. Vom avea o discuţie la Consiliul Judeţean pentru că cea mai mare parte a acelor maşini care circulă ilegal practică trasee interjudeţene stabilite de Consiliul Judeţean. Vom verifica suprapunerile cu traseele noastre, pentru că afectează activitatea TPL.”
Totuşi, Ion Lungu a recunoscut că pierderile constante din ultimii ani înregistrate de TPL sunt cauzate nu numai de creşterea preţului la carburanţi şi de operatorii pirat, ci şi „de neimplicarea corespunzătoare” a conducerii unităţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar