full screen background image

Termica nu se închide după intrarea în funcţiune a noii centrale de cogenerare Adrem Invest

termica1Primarul Ion Lungu a făcut apel la suceveni să achite datoriile către actuala unitate de termoficare, care se ridică la valoarea totală de 20 de milioane de lei, dacă vor să aibă apă caldă la vară.

  “Nu se închide Termica, să nu se înţeleagă greşit. Se închide o capacitate care făcea energie termică pe cărbune. Dar CT-ul, CAF-urile, partea de transport-distribuţie rămîn în continuare la Termica. Intenţionăm să mergem cu CAF-urile, să dăm apă caldă în continuare în Suceava. Avem o sumă restantă la E-ON Gaz. Pînă nu plătim suma la E-ON, nu ne va da gaz metan pentru a merge pe apă caldă. Rămîne în continuare în vigoare problema apei calde.
Aceeaşi opinie este împărtăşită şi de directorul Termica Ovidiu Dumitrescu, care spune chiar că viitoarea centrală de cogenerare va produce energie termică mai ieftină decît în prezent.

 “Interesul Termica este să încaseze pentru a continua activitatea. Nu ne despărţim. Termica va fi în continuare societatea de termoficare din oraş. Probabil din toamnă, compania va achiziţiona energia termică la un preţ mai mic decît o produce în prezent de la un alt producător. Restul activităţii de transport, distribuţie, furnizare, relaţia cu consumatorii vor continua.”

 

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar