full screen background image

Cresc încasările la Termica, scad la taxe şi impozite

Asociatii-de-proprietariDatoriile populaţiei către Termica rămân în continuare o problemă stringentă. Primarul Ion Lungu a declarat în acestă dimineaţă, la întâlnirea cu preşedinţii asociaţiilor de propietari, că încasările în luna februarie au fost bune, mai exact de 35 de miliarde lei vechi către Termica şi 16 miliarde către ACET. Totodată Lungu a afirmat că au scăzut încasările taxelor şi impozitelor.

Primarul a lăudat şi câteva asociaţii de propietari unde s-au făcut progrese în ceea ce priveşte achitarea sumelor restante şi a atras atenţia celor unde datoriile au crescut.

Eu vreau să spun că s-au făcut progrese la anumite asociaţii de propietari şi am să dau câteva exemple de asociaţii unde s-a redus debitul la sfârşitul lunii faţă de începutul lunii.  Şi încep cu Asociaţia 11 la domnul Hânceriu, asociaţia nr. 43 la domnul Armeanca, Asociaţia nr. 44 la domnul Reuţ, Asociaţia nr.5 domnul Ghiuţă, Asociaţia 32, Asociaţia 8+30, 35, 23-27 , domnul Mătăsaru, Asociaţia 50, le-am luat pe cele mai mari, Asociaţia Măgura, Asociaţia 24, Asociaţia 7 şi Asociaţia 39. Dar sunt şi situaţii când a crescut soldul şi ne punem acum întrebarea dacă în acestă campanie pe care am făcut-o cu aceste echipe mixte nu am fost în stare în acestă perioadă să reducem măcar cu 2 lei sau să menţinem la acelaşi nivel datoriile, avem o problemă. Au crescut datoriile faţă de soldul de la începutul lunii la Asociaţia nr. 41, la domnul Ştirbu, Asociaţia nr.31 Eroilor la domnul Bulat, Asociaţia nr.47 la domnul Ciobanu. La fel s-a întâmplat şi la Asociaţia Areni Observator, Asociaţia 18, Asociaţia 69 Arcul. Acestea sunt asociaţiile la care au crescut debitele. Haideţi să facem un efort, vă spun, şi să-mi scuzaţi expresia neacademică- într-o zi “crapă”, a declarat Ion Lungu.

Lungu insistă în continuare pe încheierea unor contracte individuale între societăţile furnizoare de utilităţi şi propietarii de apartamente pentru a-i putea trage mai uşor la răspundere în cazul neplăţii facturilor.

Datoriile populaţiei către Termica au ajuns finele lunii februarie la aproximativ 190 miliarde de lei vechi.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar