full screen background image

USV se aşteaptă la o clasificare mult mai transparentă a sistemului universitar din partea Ministerului Educaţiei

usvDeşi Curtea de Apel Suceava a dat cîştig de cauză Universităţii Suceava în procesul intentat acum un an Ministerului în care era contestată clasificarea instituţiei în ultima grupă, axată numai pe educaţie, decizia nu este una definitivă.

Comunitatea academică mai are de aşteptat 15 zile pentru o posibile contestaţie a Ministerului, în caz contrar decizia devine irevocabilă.

Judecătorii suceveni nu au anulat doar clasificarea Universităţii, ci întregul ordin de clasificare a universităţilor, semnat de fostul ministru Daniel Funeriu.

Rectorul Valetin Popa s-a declarat un susţinător al procesului de clasificare a universităţilor, dar susţine ca aceasta să fie făcută transparent şi pe criterii de performanţă şi calitate.

‘Clasificarea universitară în forma adoptată a făcut ca producţia ştiinţifică a 350 de cadre didactice şi cercetători să fie comparată cu cea a 700-1000 de cadre de la universităţi mai mari, ceea ce a înjumătăţit numărul de locuri bugetate la masterat şi doctorat’, a declarat Popa.

Fostul rector, Adrian Graur, a subliniat că Universitatea trebuie să se concentreze pe cercetare şi să se afirme pe plan internaţional.

comments

comments




Leave a Reply

avatar