full screen background image

IPJ implementează un proiect de prevenire a delincvenţei juvenile şi absenteismului şcolar

politiebarInspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, prin Secţia de Poliţie Burdujeni şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Alexandria Librării au decis să implementeze la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, proiectul partenerial de prevenire a delincvenţei juvenile ”STRADA NU ŢINE LOC DE ŞCOALĂ”.

Pentru combaterea absenteismului şi prevenirea delicvenţei juvenile în cadrul celei mai mari unităţi de învăţământ din cartierul Burdujeni, a fost inaugurat un centru de consiliere a elevilor predispuşi la acest gen de fapte, în care se va încerca remedierea comportamentelor violente de către poliţistul de proximitate agent principal Luchian Alina Diana , psiholog Laura Cazacu şi consilier educativ Monica Huţu. Acolo unde situaţiile o vor impune , vor fi consiliaţi şi părinţii acestor elevi.

Pentru a dezbate fenomenul violenţei din mediul şcolar, conform Programului Local de Prevenire a Delicvenţei Juvenile şi Victimizării Minorilor, s-a stabilit organizarea unei mese rotunde în locaţia oferită de Alexandria Librării (City Gallery,Shopping City Suceava) în perioada 01 – 06 Aprilie 2013.

Punctul de plecare în aceste dezbateri îl va constitui punerea în scenă a unor situaţii din viaţa reală sub forma teatrului forum.

Proiectul pe perioada semestrului al II-lea al anului şcolar 2012-2013, partenerii implicaţi urmând să aibă mai multe întâlniri cu elevii, ocazie cu care va fi promovat şi filmul educativ „Cheia e la tine” – film realizat cu participarea unor minori încarceraţi în penitenciarele din ţară.

Scopul proiectului este responsabilizarea şi conştientizarea tinerilor cu privire la consecinţele în plan juridic şi personal generate de adoptarea unui comportament de tip delictual dar şi referitor la urmările absenteismului şcolar.

comments

comments




Leave a Reply

avatar