full screen background image

Memorial al Holocaustului, la Siret

evrei_411_20071113121128_87În curtea Muzeului de Istorie din Siret se va construi un Memorial al Holocaustului. Peste 50 de mii de evrei bucovineni nu s-au mai întors după terminarea războiului.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu a declarat că construirea acestui memorial este o datorie morală. Valorea construcţiei se ridică la peste un milion şi jumătate de euro. Bani ar proveni din fonduri europene şi de la investitori privaţi.
Directorul Muzeul Bucovinei, Emil Ursu, a declarat că “există un interes din partea Yah Vaşem pentru a ne sprijini cu partea documentară. Este un lucru la care suntem deficitari din variate motive. Însă sunt doar intenţii, nu este nimic concret. Anul trecut am reuşit să facem acest studiu de fezabilitate , urmează ca anul acesta să facem proiectul tehnic care ne va da o imagine mult mai clară a ceea ce va fi Muzeul de la Siret”.

Dacă această investiţie va fi finalizată, Siretul va fi singurul oraş din ţară care va avea un memorial al Holocaustului autentic.Acolo sunt două cimitire evreieşti de impotanţă naţională, cu morminte ce datează chiar din sec al 18-lea.

comments

comments




Leave a Reply

avatar