full screen background image

Magistraţii de la Judecătoria Suceava au suspendat şedinţele de judecată timp de un sfert de oră

cristi-daniletPurtătorul de cuvânt al Judecătoriei Suceava, judecătorul Cătălin Brânză, a declarat că judecătorii acestei instanţe au intrat în şedinţă cu întârziere de un sfert de oră.

“În loc de 8.30 s-a intrat la 8.45”, a spus Brânză, care a precizat că acţiunea judecătorilor este “în legătură cu hotărârea de revocare” din funcţia de membru CSM a judecătorului Cristi Danileţ.

El a reamintit că Adunarea Generală a Judecătoriei Suceava a decis, în 14 ianuarie, revocarea din funcţia de membru CSM a lui Cristi Dănileţ.

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Dan Spânu, a atenţionat, marţi, că va urma o grevă a magistraţilor, în cazul în care CSM nu îi va revoca din funcţie pe judecătorii Cristian Danileţ şi Alina Ghica.

“Sâmbătă, pe 2 martie, va avea loc adunarea generală a magistraţilor, când vor stabili o dată la care vor intra în grevă. Azi e doar un avertisment. Dacă voinţa lor nu e luată în serios, propunem suspendarea activitităţii pe durată nelimitată”, a declarat, marţi, preşedintele AMR, Dan Spânu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Potrivit lui Spânu, întreaga activitate a tuturor instanţelor din ţară va fi suspendată în viitorul apropiat, dacă cei doi judecători nu vor fi revocaţi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar