full screen background image

Autorităţile judeţene şi locale promit bani pentru centrul de cardiologie şi terapie intervenţională

spital-upuAcest centru este construit în parteneriat public privat şi prevede un număr maxim şi un număr minim de intervenţii cardiologice de urgenţă.

Managerul Spitalului Judeţean Vasile Râmbu spune că “în luna ianuarie şi februarie ne-am menţinut la limita maximă de finaţare a urgenţelor şi în funcţie de ce finaţare vom primi de la Casa de Asigurări vom menţine limita respectivă sau o vom cobărî. Vom contacta autorităţile locale şi conducerile spitalelor orăşeneşti şi municipale şă inter în parteneritat cu noi şi cu centrul să asigurăm urgenţele”.

Primarul Ion Lungu a declarat că lunar va vira o sumă de bani Spitalului implicit centrului pentru a asigura urgenţele care îi vizează pe suceveni.

“Noi intenţionăm la Primăria Suceava pentru cetăţenii muncipiului Suceava să alocăm în jur de 300 de milioane lunar pentru acest tip de intervenţii. Acolo este o dotare deosebită şi ne propunem să ajutăm locuitorii municipiului să se trateze aici la Suceava fără să fie nevoiţi să se deplaseze la Iaşi sau în alte localităţi”, a declarat edilul Sucevei.

Totodată şi preşedintele Consiliului judeţean a dat asigurări că va face demersurile necesare pentru a atrage în acest parteneriat şi alte localităţi ale judeţului Suceava

Cătălin Nechifor spune că a discutat şi cu alţi primari şi speră într-o rezolvare a problemei de finanţare “rintr-o contribuţie lunară şi din partea altor autorităţi astfel încât fiecare să plătească, măcar parţial pentru bolnavii care vin din localităţile lor.”

Managerul Spitalului Judeţean, Vasile Râmbu a declarat că a făcut demersuri ca unitatea medicală să fie inclusă în programul naţional de cardiologie şi terapie intervenţională.

Pacienţii cu afecţiuni ce necesită tratament în regim de urgenţă beneficiază de gratuitate, costurile intervenţiilor fiind decontate de către Spitalul Judeţean Suceava.Pacienţii care suferă de boli cronice pot beneficia de servicii medicale contra-cost adresându-se fie prin intermediul medicului specialist, a medicului de familie, fie direct clinicii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar